Amandelkoekjes

Ingrediënten:

  • 1/2 onbehandelde citroen
  • 1/2 onbehandelde sinaasappel
  • 2 eiwitten
  • 50 amandelnoten
  • 200gr amandelpoeder
  • 180gr + 2 eetlepels suiker
  • 1 koffielepel amandelaroma
Bereiding:
  • rasp de schil van de citroen en sinaasappel (zeste)
  • het amandelpoeder met 180 gr suiker, het amandelaroma en de zeste mengen
  • de eiwitten stijfkloppen en voorzichtig onder het mengsel scheppen
  • dek het deeg af en zet twee uur in de koelkast
  • verwarm de oven voor op 150 graden
  • haal het deeg uit de koelkast en vorm bolletjes (2cm)
  • rol de bolletjes door de 2 eetlepels suiker
  • bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de bolletjes over. Leg op elk koekje een noot en druk deze lichtjes aan
  • 15 min bakken in de voorverwarmde oven
  • 3 min laten afkoelen op de bakplaat, daarna op een rooster volledig laten afkoelen

Smakelijk!

One thought on “Amandelkoekjes

  1. De koekjes vielen bij iedereen enorm in de smaak.
    Het recept werd al door velen uitgeprobeerd en gedeeld.
    De mijne moesten natuurlijk eerst mislukken om dan een tweede poging te ondergaan en met succes.
    Het receptje zit ondertussen al in mijn receptenboekje om af en toe eens boven te halen bij een gezellige
    Koffieklets.

Laat een berichtje achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.